Як правильно зберігати косметику

У будь-якого косметичного засобу є свій термін придатності, після закінчення якого продукту потрібно терміново позбавлятися. Використовуючи лише раз пудру, яка пролежала у вас кілька років, ви можете отримати алергічну реакцію. Ну, а якщо користуватися косметикою зі строком придатності, що минув, постійно, можна отримати і серйозніші проблеми: зів’ялу шкіру, зморшки, акне і багато іншого. Термін придатності залежить від правильного зберігання. Якщо засіб постійно стоїть у вас на вікні під прямим сонячним промінням або у ванній, де велика вологість повітря, термін зберігання зменшується в кілька разів.
При неправильному зберіганні компоненти можуть розпадатися досить небезпечні для здоров’я речовини. Тому якщо ви помітили, що ваша косметика змінила колір, консистенцію чи аромат, терміново викидайте її. У ній відбулися незворотні реакції. Для кожного засобу є свій термін зберігання. Наприклад, помадою краще користуватись не більше року з моменту її виробництва, а тіні можна застосовувати набагато довше, до 3-х років.

Вся косметика повинна зберігатися у сухому темному та прохолодному місці. Заведіть собі спеціальну шафку в кімнаті і завжди її закривайте, щоб туди не потрапляли сонячні промені. Деякі жінки зберігають крем у ванній кімнаті, але це зовсім неправильно. Там повинні стояти лише гель для душу, шампунь, мило, піна та сіль для ванни. Все інше потрібно тримати подалі від найвологішого місця у квартирі.

Іноді можна зустріти поради про те, що крем (та й іншу косметику) потрібно зберігати в холодильнику. На жаль, це теж невірна порада. Адже під впливом занизьких температур у засобі теж відбуваються незворотні зміни. Особливо у тому випадку, якщо до його складу входять натуральні компоненти.

Поряд з косметикою не повинно бути батарей або приладів, що обігрівають. Адже оптимальна температура зберігання від 0 до +25 градусів за Цельсієм. Привчитеся прибирати всі засоби відразу після їх використання, і тоді ваша косметичка завжди радуватиме вас своїм вмістом.