Маски та лосьйони для чутливої шкіри

Існує безліч масок та лосьйонів для чутливої шкіри обличчя. Ось деякі з них.

Огіркова маска. Поріжте огірок на скибочки і накладіть на шкіру на 15-20 хвилин. Огірок відмінно освіжає і тонізує шкіру, а також має відбілюючий ефект.

Сирно-виноградна маска. Візьміть 1 ч. ложку сиру, 1 ч. ложку меду та кашку кількох виноградин. Усі компоненти ретельно перемішуються та накладаються на обличчя на 15-20 хвилин, після чого змиваються теплою водою.

Відмінним продуктом, що підходить для приготування масок для чутливої шкіри, є картопля. Найбільш простим рецептом тут вважається натерта сира картопля. Подібну масу необхідно нанести на обличчя та залишити на 10-15 хвилин. При сильно сухій шкірі, що лупиться, до столової ложки картоплі бажано додавати 1-2 ч. ложки оливкової олії. Такий засіб тонізує та освіжає обличчя, а також допомагає зняти роздратування.

Не менш привабливою є маска з м’якоті дині, чайної ложки меду та лимонного соку та 2 ч. ложок сиру. Засіб необхідно залишити на особі на третину години. Можна використовувати як маску м’якоть двох абрикосів.

Для приготування поживної маски знадобиться один яєчний жовток, зварений круто, 1 ст. ложка жирного сиру, меду, соку лимона чи інших ягід. Всі інгредієнти повинні ретельно перемішуватися та наносити на шкіру рівним шаром на 15 хвилин.

Добре допомагає зняти роздратування томатно-овсяна маска. При цьому потрібно в м’якуш одного помідора середньої величини додати 2 ст. ложки вівсяного (або пшеничного) борошна і все перемішати. Такий засіб зручно наносити на обличчя та шию на півгодини, після чого змивати теплою водою.

Не менш корисними для чутливої шкіри вважаються лосьйони домашнього приготування. Одним з найпоширеніших і дієвих рецептів є засіб з алое та цілющими травами. Змішайте по 1 ст. ложці дрібно порубаного листя алое, петрушки, шавлії, подорожника, ромашки та сухих пелюсток троянд. Отриману суміш зберігайте у скляному, добре закритому посуді.

Перед приготуванням лосьйону з неї береться 1 ст. ложка засобу та заливається склянкою окропу, після чого настоюється протягом 2 годин і проціджується. Протирати шкіру таким лосьйоном рекомендується 2 рази на день, вранці та ввечері перед сном. За бажанням можна до нього додавати 1 ст. ложку грейпфрутового чи лимонного соку.

Відмінно підійде чутливій шкірі лимонно-яєчний лосьйон. 2 яєчні жовтки розтираються з половиною чайної ложки солі. Потім береться півсклянки вершків і в них по черзі додають 1 ч. ложку гліцерину, чверть склянки горілки та сік одного лимона. В отриманий розчин повільно поступово помішуючи, вливають жовтки.

Такий засіб чудово очищає суху шкіру, тонізує та пом’якшує її. Його можна використовувати спочатку як лосьйон для обличчя та шиї, а потім як маску. При цьому маса наноситься на обличчя тонким шаром і витримується протягом 20 хвилин.

Широко відомі лосьйони на основі лікувальних трав подорожника, м’яти, ромашки та липи. Вони розгладжують шкіру та знімають роздратування.

Вранці можна освіжити обличчя суничною водою. Для цього розімніть і змішайте столову ложку ягід зі склянкою холодної води. Процідіть засіб.

Потримайте у молоці півгодини кілька шматочків свіжих огірків, а потім процідіть розчин. Подібний огірково-молочний лосьйон підходить для щоденного протирання чутливої шкіри обличчя.