Поширені помилки при дотриманні дієти

Дотримуючись суворої дієти, дівчатам властиво порушувати критично важливі правила для схуднення. Маленькі поблажки іноді переростають у звичку, а звичка породжує неможливість контролювати свої дії. Нас з народження привчили жувати.

Жуємо попкорн сидячи в кіно, жуємо жуйку по дорозі на роботу, жуємо чіпси сидячи перед комп’ютером. Наша щелепа звикла до постійного пережовування їжі, і це перша помилка, яку слід виправити. Налаштуйте свій організм за допомогою психологічних вправ, і щоразу, коли вам захочеться щось пожувати або просто кинути в шлунок, закрийте очі та оцініть ваш голод за шкалою від 1 (голодна як вовк) і до 10 (зараз лусну). Вирішіть собі, невже вам потрібно сьогодні починати черговий прийом пиши.

Наступна вкрай шкідлива звичка — відсутність величезного бажання скуштувати смак їжі. Ви їсте тому, що потрібно жувати. Відрізавши черговий шматок шоколадного торта, перш за все вловіть момент, насолоджуйтеся смаком, відчуйте, як шоколад повільно переходить у крем, який аромат походить від цього шматочка. У той момент, коли ви повністю відчуєте і зрозумієте свою їжу, саме час зупинитись. Ви насолодилися, спробували на смак як уперше в житті, а далі просто жуєте. Ще одна проблема з якою стикається прекрасна половина підлоги – це стрес та нічні прогулянки до холодильника. Щоб не закусувати свої проблеми, займіть себе корисною справою, читання книги, прибирання, ручна дрібна робота і навіть малювання відволікають від повсякденних неприємностей не гірше за зайвий шматок сиру або горішків.

Нічний жор – це ілюзія голоду після ситної вечері. Останній прийом їжі зазвичай засвоюється протягом 5 годин, і переривання цього процесу на повторний перекус загрожує не тільки появою зайвої ваги, а й порушення обміну речовин. У такому разі рекомендують випивати велику склянку чистої води. Це допоможе обдурити свій шлунок на незначний час та прискорити засвоєння. Якщо брати до уваги ці кілька простих порад, то ви з легкістю увійдете в ритм будь-якої дієти або просто зможете без особливих зусиль дотримуватися правильного, здорового харчування.